Posted on

Smslån – ett sätt att få snabba pengar

Smslån är ett lån som oftast kan tas via sms, därav namnet. Smslån är en typ av lån som oftast betalas ut oavsett hur ens förmåga att betala tillbaka lånet ser ut. Det är därför ett populärt sätt att låna pengar hos unga som ännu inte har en redovisad inkomst. Ett smslån kan fungera som ett sätt att få snabba pengar när man behöver det för att täcka akuta utgifter. Precis som med alla lån, tillkommer en ränta på smslån som kan vara mycket hög. Det är något man bör ha i åtanke när man tar smslån.

Vad är ett smslån?

Ett smslån är en form av snabblån. Man kan ansöka om lånet via datorn eller mobilen och efter man skickat in ansökan betalas lånet oftast ut väldigt snabbt. Det går att låna små belopp, som många använder till konsumtion av olika slag. Därför kallas den här typen av lån även för konsumtionslån. Smslån kan dock även användas vid mer akuta tillfällen då man behöver pengar snabbt.

Var kan man få smslån?

Det finns mängder av aktörer som tillhandahåller smslån. Med en enkel sökning på Google dyker det direkt upp mängder av företag. Man bör alltid jämföra mellan olika långivare och lån innan man skickar in sin ansökan om att få ett smslån. Anledningen är att villkoren kan skilja sig en hel del åt. Med andra ord ska man inte välja det första bästa alternativet, utan ta god tid på sig att jämföra alternativen.

Räntan för smslån

Räntan för smslån är, till skillnad från de flesta andra lån, mycket hög. Det är oftast räntan som gör det svårt för folk att betala tillbaka sina smslån och det är därför något man bör ta i beaktande när man funderar på att ta ett smslån. I många fall är räntan inte heller fast. Den kan växa ännu mer beroende på hur lång tid det tar att betala tillbaka lånet. I vissa fall kan en ränta, som till början låg på 20 procent, öka till flera hundra procent. I vissa fall även tusentals procent.

Viktigt att betala tillbaka lånet

Det absolut viktigaste när det kommer till att ta lån, framförallt smslån, är att betala tillbaka det snabbt. Oftast vill långivaren att lånet ska betalas tillbaka om 30 dagar. Gör man inte det kommer räntan, som kanske till en början låg på 20-40 procent, garanterat att stiga. Det är då man kan få en räntesats på flera tusen procent om man inte varit riktigt noga med att ha läst det finstilta först.

Viktigt att läsa det finstilta

När man ska ta ett lån är det alltid viktigt att läsa igenom det finstilta och villkoren för att få ta lånet. Det är där man får all information som man måste känna till på förhand för att inte råka ut för en riktigt obehaglig överraskning. Där får man veta hur räntan påverkas om man exempelvis inte betalar tillbaka lånet på utsatt tid. Man får även veta hur många dagar man har på sig att betala tillbaka. Därför är det viktigt att bara ta ett lån som man praktiskt taget har råd med.